teer in de tijd – Muse conNAction

gedichten van Kouwenaar, Jansma en Kopland. Noortje Korst: zangvoordracht; Annemiek van de Geijn: piano. isbn 90-27815615.

Muziek, vormgeving, poëzie en beeldende kunst: bij teer in de tijd gaan diverse kunstdisciplines samen. Om te beginnen is het een prachtig vormgegeven boekje met gedichten van Gerrit Kouwenaar, Esther Jansma en Rutger Kopland. Verder is te zien dat ieder gedicht wordt voorafgegaan door een matdoorzichtige pagina met een abstracte afbeelding in heldere kleuren waar de tekst van het gedicht op de volgende pagina doorheen schemert. Tenslotte bevindt zich voor in het boekje een cd, met daarop een registratie van de geïmproviseerde vertolkingen van de gedichten door zangeres Noortje Korst en pianist Annemiek van de Geijn.

In totaal hebben Korst en Van de Geijn op deze cd negen gedichten – van iedere dichter drie – getoonzet onder het thema ‘tijd en vergankelijkheid’. De liederen zijn in het muzikale idioom en de directe emotionele lading het beste te omschrijven als chansons. Korst en Van de Geijn zijn niet de eersten die teksten van Nederlandse dichters op een dergelijke manier op cd zetten, maar slechts zelden sluiten tekst en muziek zo goed op elkaar aan als in teer in de tijd. Het enige minpuntje aan deze cd is dat hij zo kort is, slechts 23 minuten.

Petra van Langen (Nieuwsbrief 32, januari 2003)