2006

Op 29 juni 2006 organiseerden Stichting Vrouw en Muziek en Stichting voLsap de eerste Nederlandse versie van de International Women’s Electroacoustic Listening Room Project: een dag lang elektro-akoestische muziek van internationale vrouwelijke componisten. In een intieme ruimte, studio 1 van het BIMhuis in het Muziekgebouw in Amsterdam, kon men komen luisteren naar een grote selectie muziekopnames en met elkaar van gedachten wisselen.

Het International Women’s Electroacoustic Listening Room Project (WEALR) is onderdeel van het Annual Festival of Women in New Music aan Cal State Fullerton, dat jaarlijks in maart plaats vindt en nu in de vijfde jaargang is. Het wordt georganiseerd door componist en muziektheoreticus Pamela Madsen. Zij was deze dag bij de Nederlandse Listening Room aanwezig.

In het International Women’s Electroacoustic Listening Room Project komt een divers scala van elektro-akoestische muziek aan bod, zoals elektronische muziek, klassieke computermuziek, soundscapes, meditatieve muziek, improvisaties en geluidskunst. Voor de Nederlandse Listening Room in 2006 had Anne La Berge een extra uur samengesteld met muziek van Nederlandse vrouwelijke componisten.