Documentatiecentrum

Sinds de oprichting heeft Stichting Vrouw en Muziek informatie verzameld over vrouwen en muziek.

De collectie omvat partituren van oude en nieuwe composities, boeken, tijdschriften, scripties, knipselmappen, foto's en audiovisueel materiaal zoals cd's, cassettes en videobanden. De knipselmappen bevatten informatie over onderstaande Nederlandse of in Nederland woonachtige componisten.

De collectie naar Aletta (vh. het IIAV)

Toen het kantoor van Stichting Vrouw en Muziek in 2004 werd gesloten, is de collectie van partituren, boeken, tijdschriften, knipsels en cd's overgebracht naar Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis (vh. het Internationaal Informatiecentrum en Archief van de Vrouwenbeweging) aan het Obiplein 4 in Amsterdam-Oost. Ook ons eigen archief, de "geschiedenis" van Stichting Vrouw en Muziek, is daar ondergebracht. Het IIAV is een zeer professioneel documentatiecentrum met een grote collectie en is iedere werkdag geopend voor publiek. Wij zijn blij dat de collectie en het archief van Stichting Vrouw en Muziek daar zo'n goede plaats hebben gekregen, en zullen deze collectie blijven aanvullen.

Via de website www.aletta.nu kunt u zoeken in de collectie van Stichting Vrouw en Muziek. Voor het zoeken naar partituren moet u bij "digitaal informatiecentrum" naar "databases" en dan naar "vrouw & muziek" gaan.
Knipselmappen van vrouwelijke componisten en links naar hun websites kunt u vinden via "Vrouw en Muziek" -> "informatie" -> "biografische knipselmappen". Wij zullen deze gegevens binnenkort aanvullen met meer links naar websites van vrouwelijke componisten; uw tips zijn van harte welkom.
De boeken en tijdschriften zijn gecatalogiseerd bij de andere boeken en tijdschriften van het IIAV, en kunt u vinden onder "catalogus" bij "boeken" of "tijdschriften".
De inhoud van het archief van Stichting Vrouw en Muziek staat onder "archieven" -> "archieven" -> zoek op onderwerp "muziek" -> "Stichting Vrouw en Muziek".
De cd's zijn nog niet allemaal gecatalogiseerd; wij zoeken hiervoor nog een oplossing.
Mocht u toch niet kunnen vinden wat u zoekt, dan helpen de medewerkers van het IIAV u graag verder. Zij zijn te bereiken via info@aletta.nu of telefoon 020 - 6650820.

Daarnaast adviseren wij u om voor informatie over muziek na 1950 contact op te nemen met Stichting Donemus en voor informatie over oudere Nederlandse muziek met het Nederlandse MuziekInstituut.